Pages

Tuesday, December 29, 2009

The Beaders Fan Club by FTIMdc

Telah terpilih sebagai ahli The Beaders Fan Club - Gold Pin dari FTIMDC.
moh kita ke Pertandingan Piala Sulaman Manik Kristal FTIMDC 2010
sila log in ke http://www.ftimdc.com

Wednesday, December 23, 2009

Senarai Nama Peserta

Nama-nama peserta yang akan mengikuti Bengkel Manik 9/1/10 :

1) Noorzana
2) Fouziah
3) Adik Fouziah

Anda diminta membayar deposit RM 30 ke dalam akaun Maybank saya 162272605854 Juliana Mohd Sobari atau CIMB 12240062596522 sebelum 8 Jan 2010. Bakinya dibayar ketika datang ke bengkel.

Kehadiran anda amat dialu2kan..Tempat adalah TERHAD!!

Wednesday, November 25, 2009

Bengkel Sulaman & Jahitan Manik - Tahap Asas & Pertengahan

Tarikh : 9 January 2010 (Sabtu)
Masa : 9pagi ~ 5ptg
Tempat : Seksyen 27, Shah Alam (sebelah Restoran D'Selera Utara)
Bayaran : Rm 99
Patern : 18 pattern
Deposit : RM30 - (untuk tempahan lokasi & penyediaan starter kit)

Saya sediakan dengan :
  • Starter kit (seperti, jarum , manik, kain, benang & etc)
  • Nota ringkas
  • Break time (makanan ringan + air)

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi 016-2730444 .

Jun Juliana

(sila tinggalkan nama & no telefon anda di ruangan comment)

Special for my sista, EJA

bahagian tangan, tidak seharusnya dilupakan...




Bertemakan biru firus untuk hari bahagia,
ku sulamkan kebiruan berlatarbelakangkan satin putih,
dengan disulami warna perak, menaikkan seri sulaman,
untuk hari indahmu..

Wednesday, September 16, 2009

Kuntuman bunga for Anna


This is baju Anna (Azyana Azis) yg last ( n she's collected dis morning), baju utk raya pertama katanya..very happy lorr tgk baju dia..alhamdulillah..even aku rasa biasa2 ajer, tp masih ku igt kata2 sifuku "simplicity is the best"...selamat hari raya Anna..n thank u my sifu, kak mimi & kak Imass

For my doter Sara



siap jgk baju raya anak ibu ni..baju ibu pon x siap lagi tau...ni la kaler baju raya kami raya nanti..sara pakai ngn seluar sbb nenek buat baju punjabi as per my request..hehhe.mesti comey anak ibu raya nanti..hehhe..pasan lak ibu..

Purple for Sis Nana


Dik, design same, but purple color n ada jalur2 sket...tp akak tgk cantik..kalau ok bgtau cpt...

Friday, September 11, 2009

Design untuk kanak2



1st time buat pattern ni khas untuk Hidayah (anak officemate ni). x sangka ramai yang suka, especially kat tangan..ape2 pun selamat hari raya Dayah, from auntie June.

Friday, September 4, 2009

Untaian Kasih untuk Anna


Anna, your baju aku buat biji2 cam ni since i know u haven't have it right?? Initially, nk buat orange the great, tp bila mix match kan, orange tu nmpk suram di atas fabrik ini, so decided to put this colour..lebih menyerlah kan??

Seharum kasih buat Ziela




Old pattern wit new touch..

Buat Bakal Biras-Norhidayah




kenapa aku memilih warna hijau petronas ini? kerana kain kpd baju ni ada wane ni...sbb tak kan nk letak wane cream jgk kan??

Thursday, August 27, 2009

Lingkaran Kasih Buat Ziela




baju yg amik masa 5 hari (part time-from 1st day pose ~ 5th day) untuk membuatnya. nampak cam "eh kejap aje..5 hari, senang la tu" tapi, fuh..mencabar keimanan berpuasa...kainnya yg nipis membuatkan aku terpaksa letak paper gum kt setiap bentuk bunga tu, kalau x , bunga tu x leh dok elok cam tu...tp zila, since akak dh janji nak bagi kamu pakai raya ni, this is for u...

Wednesday, August 19, 2009

Piramid untuk Kak Yati




N3 kali ni, just utk kak yati from klinik famili. sori kak, buleh yer, publishkan baju akak ni utk tatapan umum..siap bgtau lg from klinik famili...glemer sikit kilinik doc fauziah yg i admire sgt tu..bkn admire ape yer..service dia bagus, friendly n really taking care..eh ni nk cite baju ker klinik ni??

Ni la yg dipanggil piramid..yg nmpk tgn tu, sbb tgh buat..saje jerr...tgh buat tang leher..

Tempahan beading for hari raya - CLOSED!



Salam,

tarikh penyerahan tempahan manik telah pon tamat. so, ape2 cite, kita cite kt balai..eh ape aku melalut ni, kita cite lepas raya ek..sbb I have to potong baju sndiri for this hari raya..nmpk cam buzi kan? sib baik i bkn jenis buat2 kuih raya ni...so can concentrate on baju n beading...

Friday, August 7, 2009

PENGUMUMAN...

Kepada sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan manik (untuk hari raya), anda di alu2kan untuk menghantar baju/tudung anda yang telah siap dijahit (i'm not tailor) kepada saya sebelum end of this month, atau 2 minggu dari tarikh posting ini di baca.
Tapi, sapa2 yg nak pakai lepas raya tu, bila2 pon boleh hantar, baju raya haji pon boleh hantar dah sekarang :-)

Wednesday, August 5, 2009

N3 for sis Nana - all about tudung..

<----hijau petronas + dull pink
<---- coklat camel


<--- Kelabu



<----biru (x tau wat kind of blue) + coklat skin colour





<---light blue + light pink

Tuesday, August 4, 2009

Baju Anna







Salam, seperti yang dijanjikan, baju Ana dh siap..almost 2 weeks menyiapkan baju tu. n hasilnya..x sangka ramai sungguh yang minat kat baju ko tu Ana. even my mother pon ckp buat kt mama 1 mcm tu....huhuhuh...len kali lah ma, byk lagi yg menunggu ni....hhihi

Thursday, July 30, 2009

Manik Beriring dengan labuci




pattern kali ni sama dengan N3 'baju family zila' yang kaler merah. baju kak ros ni, dia nk simple, tp bila nmpk yg baju kakak zila tu dia nk jgk, n persembahan kali ni mestilah lagi cantik....tapi ini ialah sentuhan tangan my sis-Eja. dia kalau yg simple2 dia boleh la buat...c, kemas & cantik kan??

Monday, July 27, 2009

bunga di baju sutera




ni la baju yg aku maksudkan ari tu. at last siap jgk akhirnya. dengan perih jerih aku menyiapkannya semalam dlm keadaan ala2 demam gitu. Lihatlah hasilnya...nk letak brp hengget ni???
sorry la gelap sikit, pencahayaan kurang pagi tadi...

Thursday, July 23, 2009

dua-dua sekali jalan

sekarang aku tgh siapkan baju Ana ngn 1 of my MIL customer punya baju. Baju corak batik n letak full house.ngeh3...nk letak manik penuh kt bgn dpn baju n tgn...pening jgk, byk no bunga nya...kt rumah buat itu, kt opis buat baju Ana. dia nk kt tgn n dpn baju..design suka ati aku...heee, suka hati aku..so, gambarnya?..tungguuuuu....insya allah by next week siap kot...

Friday, July 17, 2009

Baju2 family zila



Salam,


firstly nk cite about design kt baju mak zila ni (hitam), i do not know what the name of, but, puas aku cuba buat tp x jadi, at last kena gak pergi berguru. (mekasih kak jawil) n alhamdulillah inilah hasilnya. ku sematkan di baju my frendz mother. hope she will like it.




n yang kaler merah ni kakak dia punya. (i guest kakak ipar dia kot), since dia nk simple2 jer, aku buat la yg simple. kang kena aku buat x simple kang, dia x nk bayor lak, nganga aku..beriring like usual, cuma tmbh sequin sket utk tmbh gemerlapan la bak kata org....hihihi..happy viewing..

Tuesday, July 14, 2009

Lakaran corak


Salam sejahtera kepada yang mengikuti blog aku.

Semalam ada member mintak tolong lukiskan corak untuk di aplikasikan di baju anak dia. acctually dia mintak aku draw kt baju anak dia tu, tapi aku memang x dapat buat. almaklumlah, tempahan utk raya dh start. very de bz la..so today, aku lakarkan ajelah kt kertas, so that nanti dia oleh tiru. since dia amatur, katanya jgn complicated sgt, so, inilah hasilnya..ok tak??

Monday, July 13, 2009

Hasil kerja tangan



Ini adalah projek terbaru yang baru siap minggu lepas. 10 pasang baju own by my friend. sepupu dia nk kawen, so dia lah yg wakil tempahkan baju manik kt aku. aku jahit manik dia aje, baju org lain tailoring. bkn aku x nk buat yg cantik2, tp aku di beri masa 5 minggu untuk siapkan 10 pasang baju. so , aku decide untuk buat as simple as can. but, her family really loved this simple pattern. ni pattern yg buleh dpt kita tgk kt mana2. tp bkn sume org buat buat, especially tang double dia tu...2 kerja nk kena buat..baju oren tu, baju kwn aku tu la. since baju dia jer bkn bj kurung, n she requested utk buat yg simple aje, itu lah yg aku buat utk dia. she really loved it. alhamdulillah...lega aku.(kena tgk betul2, sbb manik yg mereka sediakan kurang menyerlah)

Hari pertama

Salam,
Hari ni, hari pertama blog aku dilancarkan. So, semuanya masih baru. dan aku pon masih belajar. bkn belajar menaip. tapi belajar mendalami buat blog. maklumlah sblum ni x tau ape2 dan tak ada masa. skrg ni, ada lah masa sikit. peluang nk buat pon ada...